Status

Verkocht ovb.


Soort object

Vrijstaande woonboerderij


Perceel

2.000 m²


Wonen

circa 148 m²


Slaapkamers

4

Foto’s

Impressie

Omschrijving

DE WONING IS VERKOCHT ONDER VOORBEHOUD! BEZICHTIGEN IS NIET MEER MOGELIJK.

Verkoop bij inschrijving!

In een prachtige bosrijke omgeving op een unieke locatie gelegen in het buitengebied tussen Bergen op Zoom en Hoogerheide een langgevelboerderij met een aangebouwde schuur. Dit op een perceel van maar liefst 2.000m². De woning is gelegen op een zogenaamde steilrand van de Brabantse Wal, grenzend aan het natuurgebied “het Markiezaat”. Daarbij is het “Landgoed Mattenburgh”op korte afstand gelegen. Een prachtig landgoed met veel buitenruimte en horeca.

Het centrum van zowel Bergen op Zoom, als Hoogerheide bevinden zich op enkele autominuten afstand. In het centrum bevindt zich een ruim aanbod aan voorzieningen waaronder supermarkten, horecagelegenheden, onderwijs, sportverenigingen en overige winkels. Ondanks de landelijke ligging zijn uitvalswegen richting oa Antwerpen, Breda en Rotterdam op enkele autominuten gelegen, waardoor de bereikbaarheid goed te noemen is.

De woning dateert van omstreeks 1973 en is opgetrokken uit metselwerk en de gevels van het schuurgedeelte zijn opgetrokken uit potdekselwerk. De woning is zeer eenvoudig van aard en modernisering is dan ook noodzakelijk. Er is momenteel geen C.V.-ketel/installatie aanwezig in de woning en verwarming geschiedt middels elektrische kachels en een houtkachel in de keuken. Het warmwater wordt voorzien middels een elektrische boiler. De woning beschikt over houten kozijnen met enkele beglazing. De woonoppervlakte bedraagt circa 148m².

Belangrijk om te weten is dat de woning wordt verkocht op basis van erfpacht (de ondergrond blijft dus eigendom van Brabants Landschap).

Dit betreft een uniek object in deze omgeving met nog volop mogelijkheden. Dus bent u op zoek naar rust en ruimte en heeft u een voorliefde voor de natuur is dit zeker het bekijken waard!

Indeling

Begane grond
Binnenkomst in de centrale hal met tegelvloer, deels lambrisering deels stucwerk wanden en een stucwerk plafond. Aan de rechterzijde van de hal bevinden zich de meterkast, een betegelde eenvoudige doucheruimte en een betegeld toilet. De trapopgang en een kelderkast. Aan de linkerzijde toegang tot de woonkamer van ruim 27m². De woonkamer heeft een laminaatvloer, stucwerk wanden en een stucwerk plafond. De meerdere raampartijen zorgen hier voor een fijne lichtinval. Aansluitende de woonkeuken met tegelvloer, deels betegelde wanden en een schrootjes plafond. Vanuit de woonkeuken een prachtig uitzicht over het uitgestrekte landschap. De keukeninrichting is zeer eenvoudig van aard. In de keuken is een houtkachel aanwezig, welke nu als hoofdverwarming dient. Een bijkeuken welke vanuit zowel de hal, als de keuken te bereiken is, met een tegelvloer, deels betegelde, deels stucwerk wanden en een stucwerk plafond. In de bijkeuken zijn de wasmachine-aansluitingen en de elektrische boiler voor warmwater gesitueerd. Vanuit hier is ook middels een toegangsdeur de tuin te bereiken. Hieraan sluitend een tweede bijkeuken / portaal met tegelvloer en deels betegelde wanden.

Verdieping
Overloop met vloerbedekking, stucwerk wanden en vier slaapkamers. De twee slaapkamers aan de achterzijde (circa 10m² en 6m²) welke beide zijn uitgevoerd met een dakkapel. De slaapkamers aan de voorzijde van de woning (circa 24m² en 17,5m²) zijn voorzien van een vloer van zeil, stucwerk wanden en zachtboard platen plafond. In beide kamers bevinden zich ook vaste kasten.

Zolder
Middels een vlizotrap vanuit één van de slaapkamers aan de voorzijde te bereiken bergzolder.

Schuur
Schuur te bereiken via een hal / portaal, welke ook weer toegang verleend tot het woongedeelte. De schuur betreft een voormalige veestal met een betonvloer (met grup), betonnen wanden en een betonnen plafond. Boven dit gedeelte bevindt zich nog een open zolderruimte. Een garage (voormalige werktuigenberging) met openslaande houten deuren, betontegel vloer en houten wanden. Gedeelte houten plafond, met bergruimte en gedeeltelijk open nok constructie.

Tuin
De tuin is nog aan te leggen.

Bestemming
Het object heeft de enkelbestemming Wonen. Het huidige bestemmingsplan biedt de mogelijkheid om nog een bijgebouw (of overkapping) te plaatsen met een gezamenlijke oppervlakte van maximaal 200m². De maximale goothoogte van een nieuw te bouwen bijgebouw bedraagt 3,3m en de maximale bouwhoogte bedraagt 5,8m.

Procedure
Er zijn een tweetal kijkdagen ingepland, te weten:
– Dinsdag 27 februari van 13.00 tot 17.00 uur en
– Donderdag 7 maart van 13.00 tot 17.00 uur.

Tijdens deze kijkdagen kunnen wij u te woord staan en zal de verdere procedure van inschrijving worden uitgelegd. De verkoper, Brabants Landschap, zal aan geïnteresseerde kandidaten, naast een volledig ingevuld biedingsformulier tevens een motivatie vragen waarin aangegeven dient te worden wat u van plan bent op deze locatie voor wat betreft eventuele verbouwings- / restauratiewerkzaamheden, uitbreidingen, etc. (zie bijlage brochure) Uiteindelijk zal Brabants Landschap op basis van een volledig ingevuld biedingsformulier én uw motivatie een beslissing nemen voor wat betreft de gunning. Brabants Landschap hoeft in dit geval dan ook niet aan de hoogste bieder te verkopen maar zal bekijken welke koper het beste past op deze locatie.

De (onder-)grond die eigendom is van Brabants Landschap zal in erfpacht worden uitgegeven voor een periode van 40 jaar (met verlengingsoptie), conform een overeenkomst van een recht van erfpacht en de vestiging van een afhankelijk recht van opstal. De aanvangserfpachtcanon zal € 10.350,= per jaar bedragen.

Het omliggende perceel is tevens eigendom van Brabants Landschap. Zij zullen dit nog aanplanten.

Uw inschrijving dient uiterlijk 21 maart om 12.00u bij ons ingeleverd te zijn.

Algemeen
– woning wordt uitgegeven op basis van erfpacht;
– unieke locatie;
– rust en ruimte;
– te moderniseren;
– perceel van maar liefst 2.000m².

Alle genoemde maten zijn conform meetinstructie NEN 2580.

In beeld

Video

Kaart

Plattegronden