Uitvoeren van taxaties

Neem contact op

Je woning of agrarisch bedrijf laten taxeren

Een taxatie van je woning of agrarisch bedrijf kan voor meerdere doeleinden nodig zijn. Misschien wil je een hypothecaire geldlening aanvragen, is er sprake van een boedelscheiding, wil je advies bij een aankoopbeslissing, wil je een onderneming staken of zijn er fiscale doeleinden.

In de agrarische sector komt het regelmatig voor dat er een taxatierapport nodig is. Vaak is het een verzoek van je accountant of de bank. Wij voeren taxaties uit van complete berdijven, maar ook losse grond kunnen wij taxeren. We zijn thuis in alle sectoren en kunnen veelal snel de opname uitvoeren. De taxatierapporten voldoen altijd aan alle huidige eisen en criteria.

In de woningsector heb je een taxatierapport doorgaans nodig op verzoek van de bank. Dit is aan de orde, wanneer je bijvoorbeeld wilt gaan verbouwen, je hypotheek aan wilt passen of als je een woning gaat aankopen. De bank zal je vragen om een gevalideerd NWWI rapport. Wij kunnen dit voor iedere geldverstrekker verzorgen en je hebt altijd binnen een week het rapport op de mat!

Onze taxateur is aangesloten bij het NRVT (Nederlands Register Vastgoed Taxateurs) bij de kamers Wonen en Landelijk & Agrarisch Vastgoed. Het NRVT is het waarborgplatform voor kwaliteit en vakbekwaamheid van Register-Taxateurs. Om bij deze organisatie aangesloten te zijn heeft onze taxateur periodieke bijscholing en weet je dus zeker dat hij van alles op de hoogte is.

Uitvoeren van taxaties

Hoe gaan we bij een taxatie te werk? Bij het uitvoeren van een taxatie worden alle zaken van een woning of agrarisch bedrijf onder de loep genomen, die van invloed kunnen zijn op de waarde ervan. Denk hierbij aan de staat van onderhoud van het object, de inhoud en oppervlakte, rechten en plichten die verbonden zijn aan de woning of de grond en milieuaspecten, zoals bodemverontereiniging.

Daarnaast kijken we naar de bijzonderheden om en aan de woning of agrarisch bedrijf, zoals ligging, omgeving, bereikbaarheid, bestemmingsplan, vergunningen en productierechten. De marktwaarde wordt aan de hand van een comperatieve methode bepaald, dit wil zeggen dat de woning of het bedrijf wordt vergeleken met vergelijkbare recente transacties in de omgeving.

Heb je een dergelijke taxatie nodig? Je kunt direct een taxatie bij ons aanvragen via het aanvraagformulier.

Taxatie aanvragen