Status

Verkocht


Soort object

Vrijstaand


Perceel

7.860 m²


Wonen

circa 141 m²


Slaapkamers

3

Foto’s

Impressie

Omschrijving

Paardenliefhebbers opgelet! In het buitengebied van Kruisland (gemeente Steenbergen) gelegen, een vrijstaande woning met paardenstallen, paddocks, weiland en een buitenrijbaan (20m x 40m). Het geheel is gelegen op een royaal perceel van 7.860m². De dorpskern van Kruisland, welke op fietsafstand is gelegen, biedt een kleinschalig aanbod aan voorzieningen. Er zijn hier enkele horecagelegenheden, een basisschool, kinderopvang, een supermarkt en sportverenigingen te vinden. Daarnaast is Kruisland centraal gelegen ten opzichte van de uitvalswegen richting onder andere Roosendaal, Bergen op Zoom en de Randstad. Deze zijn op enkele autominuten afstand gelegen.

Het perceel is te bereiken middels een eigen oprijlaan welke aan de straatzijde afsluitbaar is met een toegangspoort. Door de ligging, op enige afstand van de doorgaande weg, betreft het een locatie met veel rust en privacy.

De woning dateert oorspronkelijk van 1964, maar is vanaf 2008 grotendeels gemoderniseerd. In 2012 is er een grote aanbouw / serre geplaatst. De woning beschikt over grotendeels dubbele beglazing en dakisolatie. Verwarming van de woning geschiedt middels een elektrische cv ketel en de warmwatervoorziening geschiedt middels een boiler.

Perceeloppervlakte: 7.860m²
Woonoppervlakte: circa 141m²

Indeling

Begane grond
Een hal / entree met trapopgang, meterkast en trapkast. Ruime woonkamer met een houten vloer, stucwerk wanden, stucwerk plafond en openslaande tuindeuren aan de achterzijde. De open keuken heeft een mooie robuuste uitstraling door het houten plafond en de donkere plavuizen vloer. De keuken bestaat uit een kook-/spoeleiland en een rechte wandopstelling en is omstreeks 2009 geplaatst. De keukeninrichting is o.a. voorzien van een gaskookplaat, rvs afzuigkap, oven/magnetron, vaatwasser en een koel-/vriescombinatie. De aangebouwde serre (of eetkamer) heeft een luxe uitstraling en biedt een prachtig uitzicht over onder andere de buitenrijbaan en de aangrenzende landerijen. De serre is uitgevoerd met grote raampartijen, een zinken dak en is voorzien van vloerverwarming en openslaande deuren. Aansluitend aan de keuken een bijkeuken met provisieruimte (voormalige doucheruimte) en een betegeld toilet. Deze ruimtes dienen nog nader te worden afgewerkt. Boven de bijkeuken is een praktische zolderruimte aanwezig, welke middels een vaste trap te bereiken is.

Verdieping
De verdieping bestaat uit een overloop, totaal drie slaapkamers en twee badkamers. De grootste slaapkamer is aan de achterzijde van de woning gelegen en is uitgevoerd met een laminaatvloer en stucwerk wanden. Doordat er verder geen plafond is aangebracht geeft dit, in combinatie met de grote dakramen, een bijzonder ruimtelijk effect. Naast een grote inloopkast beschikt deze kamer ook over een eigen badkamer. Deze badkamer, gerealiseerd in 2009, is uitgevoerd met een hoekbad, een wandcloset, dubbele (inloop)douche en een badkamermeubel met twee mooie waskommen. Ook is er vanuit de slaapkamer een kleine bergzolder te bereiken. Aan de voorzijde van de woning zijn twee slaapkamers gelegen waarvan één van de kamers over een eigen douchegelegenheid met wastafel beschikt. Beide kamers zijn daarnaast uitgerust met laminaatvloeren en een MDF platen plafond.

Paardenstallen
In 2017 is de schuur gebouwd. Deze schuur heeft een oppervlakte van circa 10,50m x 13m = 136,5m² en is opgetrokken in metselwerk wanden, voorzien van beton- en betontegelvloeren, een vrijdragende staalconstructie en een geïsoleerd dak. In deze schuur zijn vijf paardenboxen aanwezig van 3m x 3m, twee poetsplaatsen met water en een afgesloten zadelkamer. Daarbij is er voldoende ruimte voor de opslag van hooi en stro of enkele kleine werktuigen. Met name aan de buitenzijde behoeft dit gebouw nog enige afwerking. Aan de achterzijde van het perceel, direct naast de paardenstal, zijn nog drie paddocks aanwezig.

Buitenrijbaan
Direct naast de woning is de buitenrijbaan gelegen. Deze rijbaan heeft een oppervlakte van 20m x 40m en is uitgevoerd met een eb en vloed bodem in combinatie met drainage en een eigen waterbron. De aangrenzende weilanden zijn volledig omheind met een mooie houten afrastering. Deze weilanden zijn eveneens gedraineerd en ieder gedeelte is voorzien van een eigen drinkwaterbak.

Algemeen
– mooie landelijke ligging op enkele autominuten van uitvalswegen;
– op fietsafstand van de dorpskern van Kruisland;
– ideale locatie voor het houden van paarden;
– object heeft de bestemming “wonen” en de aangrenzende grond heeft een “agrarische bestemming”;
– geen gasaansluiting aanwezig (koken middels propaangasfles);
– riolering middels IBA systeem.

Alle genoemde maten zijn conform meetinstructie NEN 2580.

In beeld

Video

Kaart

Plattegronden