Status

Beschikbaar


Soort object

Vrijstaand


Perceel

circa 2.700 m²


Wonen

circa 296 m²


Slaapkamers

4

Foto’s

Impressie

Omschrijving

Op een schitterende locatie gelegen aan de rand van de bebouwde kom van Bergen op Zoom staat een gerenoveerde, volledig gemoderniseerde en vooral energiezuinige woonboerderij. Vanuit deze boerderij heeft u een weids uitzicht over de landerijen. Uitvalswegen richting onder andere Antwerpen, Rotterdam en Breda bevinden zich op enkele autominuten afstand.

Het object is niet alleen vlakbij de stedelijke voorzieningen in het historische stadscentrum gelegen maar landgoed Mattemburgh en het Markiezaatsmeer bevinden zich eveneens in de nabije omgeving. Hier zijn meer dan genoeg wandel- en fietsmogelijkheden.

Deze boerderij kent een hele lange historie. Het oorspronkelijke bouwjaar dateert van omstreeks 1671. Vanaf 2022 is de huidige eigenaar gestart met een volledige renovatie van het totale object met als doel de karakteristieke uitstraling te behouden in combinatie met veel comfort en een hoog duurzaamheidsniveau. De gehele woning is dan ook voorzien van nieuwe kozijnen met isolerende beglazing, volledige wandisolatie (aan de buitenzijde aangebracht), een geheel nieuwe rieten kap met isolatievoorzieningen en 18 zonnepanelen welke fraai zijn weggewerkt in het dakvlak.
Tijdens de renovatiewerkzaamheden zijn alle bestaande betonvloeren geheel vervangen en voorzien van isolatie. De gehele begane grond is voorzien van een mooie gietvloer met vloerverwarming. Tijdens de renovatie is voortdurend rekening gehouden met de karakteristieke elementen die in deze boerderij aanwezig zijn om vooral de authentieke sfeer te kunnen behouden.
De verdieping is op dit moment nog niet volledig afgewerkt en mede hierdoor is er nog voldoende ruimte om uw eigen wensen te verwerken met betrekking tot de uiteindelijke indeling en uitstraling. Momenteel zijn er naast de aanwezige badkamer twee open ruimtes aanwezig die voldoende mogelijkheden geven om meerdere slaapkamers te realiseren.

Perceeloppervlakte: circa 2.700m² (nog niet definitief ingemeten)
Woonoppervlakte: circa 296m²

Indeling

Begane grond
Een ruime hal / entree met toegang tot de royale woonkamer met open keuken, een werk- / of slaapkamer en een toiletruimte. Deze hal, ruim van opzet, beschikt over een moderne gietvloer met daarin op een speelse manier verwerkt een deel van de oude stalvloer. De wanden zijn uitgevoerd in schoonmetselwerk, met IJsselsteentjes en het plafond bestaat uit robuuste eiken houten balken. In deze hal is ook de meterkast aanwezig (volledig vervangen / uitgebreid in 2022 / 2023). De woonkamer met aan de ene zijde de open leefkeuken heeft maar liefst een oppervlakte van circa 94m². Ook deze ruimte is volledig gemoderniseerd met behoud van alle authentieke elementen, waaronder de metselwerk wanden en de houten spantconstructie met het rondhout. Ook de robuuste schouw / haard waar vroeger het open vuur werd gestookt spring direct in het oog.
De keukeninrichting is eveneens robuust te noemen. Deze inrichting met kookeiland heeft een landelijke uitstraling en beschikt over een natuurstenen werkblad, een grote natuurstenen gootsteen en is voorzien van onder andere een Quooker kraan. Vanuit de leefkeuken / woonkamer is, middels openslaande deuren in de zijgevel, of een loopdeur aan in de achtergevel de achtertuin te betreden.
Aansluitend aan de woonkamer is een riante slaapkamer aanwezig (oppervlakte incl aanwezige doucheruimte, circa 29m²). Ook hier de gietvloer maar dan in combinatie met strak gestucte wanden en het authentieke balken plafond. Vanuit de slaapkamer is een aparte comfortabele inloopdouche te betreden. In de ruimte is een wederom gekozen voor een robuuste look, tevens aanwezig een houten badmeubel met twee waskommen en in de muur verwerkte mengkranen. Direct vanuit de slaapkamer te betreden, maar ook vanuit de hal / entree nog een extra kamer met hetzelfde afwerkingsniveau als de hoofdslaapkamer. Deze ruimte kan dienst doen als tweede slaapvertrek of bijvoorbeeld ook als kantoor-, kleed- of werkkamer. Aansluitend de bijkeuken waar de wasmachine- en drogeraansluitingen zijn gesitueerd. In de bijkeuken een aparte technische ruimte waar de warmtepomp en boiler zijn geplaatst.

Verdieping
Momenteel wordt de verdieping nog verder afgewerkt. De mogelijkheid bestaat dus om uw wensen kenbaar te maken zodat deze direct in het ontwerp kunnen worden meegenomen. De ruime badkamer is geheel afgewerkt. Er is een luxe wandcloset inclusief bidet aanwezig, een luxe stoomdouche, een sauna en twee waskommen met luxe inbouw-mengkranen. Aan de rechterzijde is er een grote open ruimte aanwezig. Deze ruimte van totaal maar liefst 63m² is momenteel nog geheel naar eigen wens in te delen waarbij realisatie van meerdere kamers tot de mogelijkheden behoort. Er zijn dakkapellen aanwezig zodat iedere kamer over voldoende ruimte en daglicht kan beschikken.
De linkerzijde is nog in aanbouw en betreft momenteel ook één open ruimte met een oppervlakte van circa 35m² (gemeten vanaf 1,50m¹). Ook hier bestaat de mogelijkheid om meerdere slaapkamers of overige vertrekken te realiseren.

Vliering
Boven de badkamer van de verdieping is een een vliering / berging gelegen. De berging is vanaf de verdieping, middels een trap, te bereiken. In deze ruimte bevindt zich de opstelplaats van de ventilatie-unit.

Tuin
De tuin is rondom de woning gelegen en biedt nog tal van mogelijkheden. Momenteel is er een groot grasgazon aanwezig in combinatie met enkele volwassen bomen.
Rondom de woning is een grindpad aangelegd met aan de achterzijde een terras.

Volgens het huidige bestemmingsplan (bron: gemeente Bergen op Zoom) bestaat de mogelijkheid om op het perceel nog een bijgebouw (bijv garage, carport, tuinberging) te plaatsen met een maximale oppervlakte van circa 50m².

Algemeen
– Woonboerderij gelegen op een prachtige locatie;
– Recent gemoderniseerd, gerenoveerd en verduurzaamd;
– Authentieke boerderij met het comfort en luxe van nu;
– Inspraak op de verdere afwerking van de woning;
– Rust, ruimte en natuur staan centraal.

Alle genoemde maten zijn conform meetinstructie NEN 2580.

In beeld

Video

Kaart

Plattegronden