Status

Verkocht


Soort object

Vrijstaand


Perceel

9.225 m²


Wonen

circa 118 m²


Slaapkamers

4

Foto’s

Impressie

Omschrijving

Op een schitterende locatie gelegen aan de rand van de Rucphense Bossen een vrijstaande woning met paardenstallen en weiland met een totale perceeloppervlakte van maar liefst 9.225m². Het object is gelegen in het buitengebied tussen Rucphen en Roosendaal in een landelijke maar vooral bosrijke omgeving. Een wijkwinkelcentrum met diverse winkels bevindt zich in de nabije omgeving en ook het centrum van Roosendaal bevindt zich op fietsafstand van deze locatie en ook hier zijn alle denkbare voorzieningen aanwezig. Er is een uitgebreid winkelaanbod, basis- en middelbare scholen, een NS station én een bruisende binnenstad. Te paard, te voet of met de fiets zijn de Rucphense bossen binnen enkele minuten te bereiken. Dat maakt dit object bij uitstek geschikt voor de natuur- of paardenliefhebber!

Door de centrale ligging zijn de plaatsen Bergen op Zoom, Breda maar ook Antwerpen goed te bereiken. De snelweg is op 10 autominuten afstand gelegen waardoor ook de Randstad zich binnen handbereik bevindt.

Perceeloppervlakte: 9.225m²
Woonoppervlakte: circa 118m²*
* (circa 36m² van de verdieping is aangemerkt als “overige inpandige ruimte” gezien het feit dat deze ruimte een stahoogte heeft van circa 1,95m (nav een verlaagd plafond) in plaats van de noodzakelijke stahoogte van 2m (om als woonoppervlakte meegerekend te mogen worden). Met enige aanpassingen kan de woonoppervlakte betreffende de verdieping dus worden vergroot naar circa 154m²).

De woning dateert oorspronkelijk van omstreeks 1901 maar gedurende de jaren is deze woning verschillende keren verbouwd en gemoderniseerd. De woning is uitgevoerd met houten kozijnen, welke gedeeltelijk zijn voorzien van dubbel glas. Er zijn verder geen isolatiemaatregelen getroffen. Verwarming van de woning geschiedt middels een gasgestookte C.V.-combiketel. Daarnaast is er in de woonkamer een houtkachel aanwezig.
Modernisering c.q. onderhoudswerkzaamheden aan zowel de woning als de bijgebouwen zijn echter wel noodzakelijk.

Alle genoemde maten zijn conform meetinstructie NEN 2580.

Indeling

Begane grond
Een hal / entree met tegelvloer, stucwerk- en granol wanden en houten schrootjes plafond. Toilet met tegelvloer, houten schrootjes wanden, houten schrootjes plafond en handwasbakje. De meterkast en trapopgang naar de verdieping bevinden zich eveneens in de hal. Vanuit de hal is er een slaapkamer, de badkamer en de keuken te betreden. De slaapkamer met tapijttegels, stucwerk wanden en schrootjes plafond is voorzien van een vaste wastafel en vaste kast. De eenvoudige badkamer is volledig betegeld en uitgerust met een ligbad en vaste wastafel met badkamermeubel. De ruime eetkeuken met tegelvloer, stucwerk wanden en stucwerk plafond biedt genoeg ruimte voor een grote eettafel. Het betreft een L-vormige keukenopstelling met 5-pits gaskookplaat, koelkast, oven en vaatwasser. De keuken is mooi licht door de ramen aan weerszijden van de ruimte. Vanuit de keuken is tevens de achtertuin toegankelijk. Direct aansluitend aan de keuken bevindt zich in het voormalige en verbouwde schuurdeel de woonkamer. De woonkamer is uitgevoerd met een laminaatvloer, deels stucwerk, deels schoonmetselwerk wanden en balkenplafond. De woonkamer is tevens voorzien van een houtkachel.

Verdieping (houten verdiepingsvloer)
Ruime overloop met C.V.-ruimte en een vaste kast. Op deze verdieping bevinden zich drie slaapkamers. Een slaapkamer gesitueerd aan de rechterzijde van de woning met tapijttegels, schoonmetselwerk wanden, balkenplafond, voorzien van een wastafel en een grote opbergkast. De tweede slaapkamer gesitueerd aan de linkerzijde van de woning is voorzien van een tapijtvloer en vaste kasten. De derde slaapkamer is wat kleiner (circa 5,7m²) en ook deze is voorzien van een tapijtvloer.

Tuin
De tuin is rondom de gehele woning gelegen. De tuin heeft een variatie aan volwassen bomen en beplanting.
Er is een verharde oprit aan de zijkant van de woning, uitkomend op de Schietbaan, met parkeerruimte voor meerdere auto’s. Hier staat een zeer eenvoudige, deels te herbouwen, garage / berging van 22m².

Ook is er een tweede afsluitbare oprit aan de achterzijde bij de paardenstallen (uitkomend op de Langendijksestraat) waarbij het achtererf is te bereiken. Dit verhard erf biedt voldoende plaats aan meerdere auto’s of paardentrailers.

Schuur met paardenstallen
Direct achter de woning staat de schuur met paardenstallen. Deze schuur, met een oppervlakte van circa 100m², is opgetrokken uit steen en met bitumen gedekt. De schuur dient echter op enkele vlakken nader te worden afgewerkt.

In de schuur zijn vier paardenboxen (3,5m x 3,5m) aanwezig en drie daarvan zijn voorzien van een buitenluik en één box is gesitueerd in de opslagruimte. Tevens is er een betegelde poets- / wasplaats met koud en warm water (middels een elektrische boiler), een zadelkamer en een wasruimte aanwezig. Aan de achterzijde van deze schuur is nog een overkapping aanwezig.

Paddocks / weiland
Achter de paardenstallen, zijn enkele paddocks met schuilstallen en een rijbak gelegen. De overige aangrenzende grond is in gebruik als weiland. Dit weiland is middels een eigen grondwaterbron te beregenen.

De weides en paddocks zijn met een houten hekwerk omheind en geheel afgeschermd van de openbare weg middels een groenstrook met bomen en struiken.

Algemeen
– Prachtige locatie direct bij de bossen, ideaal voor paardenliefhebbers;
– Roosendaal én de Belgische grens zijn op korte afstand gelegen;
– Onderhoudswerkzaamheden aan woning en bijgebouwen noodzakelijk;

Alle genoemde maten zijn conform meetinstructie NEN 2580.

In beeld

Video

Kaart

Plattegronden