Status

Beschikbaar


Hoofdtype

Agrarisch


Perceel

02.76.85 – 05.82.65 ha

Foto’s

Impressie

Omschrijving

In het buitengebied van Huijbergen, in een bosrijke omgeving en grenzend aan de Belgische grens, een boerderijwoning met aangebouwde schuur (multifunctionele ruimte), voormalige veestal, loods en overige bijgebouwen op een royaal perceel van totaal ruim 2,7 hectare grond! De mogelijkheid bestaat om 3.05.80 HA extra grond aan te kopen.

De dorpskern van Huijbergen bevindt zich op fietsafstand en beschikt over een supermarkt, een basisschool, sportverenigingen en enkele horecagelegenheden. In het nabijgelegen Hoogerheide of Essen (BE) zijn nagenoeg alle voorzieningen te vinden. Uitvalswegen zijn eveneens op enkele autominuten afstand gelegen. Zo zijn de steden Rotterdam, Breda en Antwerpen ook goed te bereiken.

De boerderij is volledig vrij gelegen en grenst aan de omliggende landerijen. Door deze landelijke ligging zijn er in de directe omgeving ook goede uitrijmogelijkheden te paard. De woonboerderij, gebouwd omstreeks 1933, beschikt over mooie authentieke elementen en kenmerken, waaronder de 3,20m hoge plafonds. De woning is ruim van opzet en beschikt over een totale woonoppervlakte van maar liefst circa 349m², dit is inclusief het voormalige staldeel welke thans in gebruik is als recreatieruimte. De woning is uitgevoerd met houten kozijnen en enkele beglazing.
Verwarming van de woning geschiedt middels gas- en houtkachels en de warmwatervoorziening middels een elektrische boiler (huur). De woning verkeert in een goede staat, maar modernisering en verduurzaming is echter wel noodzakelijk.

Woonoppervlakte: circa 349m²
Perceeloppervlakte: 02.76.85 ha.
(meer grond is beschikbaar, met een oppervlakte van 3.05.80 hectare, welke aan de overzijde is gelegen).

Indeling

Begane grond
Binnenkomst aan de achterzijde van de woning in een ruime hal met een tegelvloer, schoonmetselwerk wanden en een balkenplafond. In de hal bevindt zich de opstelplaats van de elektrische boiler en een betegeld toilet. Daarnaast is er nog een betegelde doucheruimte met wastafel aanwezig. Keuken met een tegelvloer, deels betegelde, deels stucwerk wanden en een houtvezelcementplaten plafond. De keukenopstelling is eenvoudig van aard en beschikt ook over een wasmachine-aansluiting. Aansluitend een bijkeuken / berging met openslaande houten deuren en een vaste kast. Deze ruimte is voorzien van een tegelvloer, deels betegelde wanden en een houtvezelcementplaten plafond. Vanuit de keuken heb je toegang tot de zitkamer. De zitkamer heeft een prachtige authentieke tegelvloer, behangwanden, een balkenplafond en houtkachel. Kelderruimte van circa 17m² voorzien van een tegelvloer. Woonkamer, gelegen aan de straatzijde, met deels eveneens een mooie tegelvloer, hoge plafonds en een houtkachel. In deze ruimte bevindt zich tevens de meterkast. Vanuit de zitkamer de trapopgang naar de opkamer en de verdieping. De opkamer is momenteel in gebruik als slaapkamer en heeft een vinylvloer, houten wanden en een balkenplafond.

Eerste verdieping
Overloop met een laminaatvloer, houten wanden en een zachtboardplafond. Er bevinden zich op deze verdieping vier slaapkamers, twee aan de voorzijde van de woning met een oppervlakte van circa 11m² en 8,5m² en twee aan de achterzijde met een oppervlakte van circa 11m² en 9m². Nagenoeg alle slaapkamers zijn voorzien van een vaste kast, laminaatvloer, houten schrootjes wanden en plafonds. Betegelde badkamer met een ligbad en vaste wastafel. Zolderruimte / berging met een houten vloer en voorzien van een dakraam. Boven de slaapkamers en de badkamer bevindt zich nog een open zolderruimte, welke vanuit de berging eventueel te bereiken is.

Multifunctionele ruimte / recreatieruimte
Deze ruimte heeft een oppervlakte van circa 124m² en is te bereiken vanuit de keuken of middels een toegangsdeur vanaf het buiten terrein. Deze ruimte kan helemaal naar wens ingericht en in gebruik genomen worden. Momenteel beschikt deze ruimte over een houtkachel, vaste kasten en een bar. Daarnaast is er ook een betegeld toilet en urinoir met handwasbakje aanwezig in de ruimte. Vanuit deze ruimte is er toegang tot de aangebouwde schuren en stal. Met enige creativiteit kan deze ruimte dienst doen als tweede woonruimte, B&B of eventueel een praktijk- / kantoorruimte.

Schuren / Stal
Het object beschikt over een tweetal aangebouwde schuren en een voormalige veestal. Het eerste schuurgedeelte heeft een gedeeltelijk geïsoleerd dak, betonvloer en is voorzien van elektra. Deze schuur heeft een oppervlakte van circa 85m². Vanuit deze schuur is tevens, middels een steektrap, de zolderruimte te bereiken die boven de recreatieruimte is gelegen. De zolder heeft een oppervlakte van circa 134m².
Aansluitend een tweede schuur, eveneens gebouwd omstreeks 1933, uitgevoerd met mooie houten gebintenconstructie en voorzien van een volledig geïsoleerd dak. Aan de voor- en achterzijde bevinden zich openslaande deuren.
Deze schuur heeft een oppervlakte van circa 200m². De daken van deze schuren zijn (grotendeels) in 2018 vervangen.
Tot slot nog een voormalige veestal met een betonvloer (en roostervloer met mestputten) en een dak gedekt met dakpannen.

Bijgebouwen
Op het perceel zijn daarnaast nog een aantal los staande bijgebouwen:

Overkapping / hondenhok
Een eenvoudige overkapping / hondenhok gedekt met asbesthoudende golfplaten.

Garage
Garage opgetrokken uit metselwerk, damwandprofielplaten wanden, een met asbesthoudende golfplaten gedekt dak en openslaande houten deuren.
De garage heeft een oppervlakte van circa 24m².

Berging met overkapping
Tweetal stenen bergingen die aan elkaar verbonden zijn door middel van een overkapping, die nu in gebruik is als houtopslag. Dak gedekt met asbesthoudende golfplaten.

Mestopslag
Stenen mestopslag met asbesthoudende golfplaten gedekt.

Loods
Riante loods met een oppervlakte van circa 148m². Opgetrokken uit metselwerk met damwandprofielplaten en een dak gedekt met golfplaten. Deze loods is voorzien van een overheaddeur aan de voorzijde en gebouwd in 1990.

Terrein / Tuin
Het gehele terrein is rondom de boerderij gelegen en voorzien van een diversiteit aan volwassen bomen, beplanting en gazon. Een riante oprijlaan aan de achterzijde van de woning met ruimte voor meerdere auto’s. Daarbij is de tuin grotendeels omheind.

Aangrenzende grond
Grenzend aan de woning een perceel landbouwgrond van circa 02.30.00 ha. Het betreft een perceel zandgrond van goede kwaliteit. Daarnaast is er nog de mogelijkheid om meer grond (3.05.80 hectare) aan te kopen welke aan de overzijde van de weg is gelegen.

Bestemming
Dit object beschikt over een agrarische bestemming. Conform het huidige bestemmingsplan (Buitengebied, geconsolideerde versie 2019) van de gemeente Woensdrecht zijn de volgende bestemmingen van toepassing:
Enkelbestemming: “Agrarisch” met Bouwvlak
Enkelbestemming: “Agrarisch met landschapswaarden”

Voor meer informatie omtrent de bestemming kunt u contact opnemen met de gemeente Woensdrecht of ons kantoor.

Algemeen
– mooie authentieke boerderijwoning met bijgebouwen en landbouwgrond;
– eventueel is de boerderij met 3.05.80 ha meer grond aan te kopen;
– object heeft een agrarische bestemming;
– prachtige locatie in het buitengebied nabij bossen met uitrijmogelijkheden.

Alle genoemde maten zijn conform meetinstructie NEN 2580.

In beeld

Video

Kaart

Plattegronden