Status

Verkocht


Hoofdtype

Agrarisch


Perceeloppervlakte

58.160 m²

Foto’s

Impressie

Omschrijving

Op zoek naar rust en ruimte?

Direct nabij de Belgische grens gelegen in een landelijke en bosrijke omgeving, een schitterend landhuis (type kasteelhoeve) met diverse bijgebouwen op een perceel van totaal bijna 6 hectare. Deze unieke locatie bevindt zich in het buitengebied van Wouwse Plantage (gemeente Roosendaal) direct nabij natuurgebied “de Belder”. De plaatsen Roosendaal en Bergen op Zoom zijn op slechts enkele autominuten afstand gelegen. Uitvalswegen richting Breda, Rotterdam en Antwerpen bevinden zich eveneens in de nabije omgeving.

Dit totale object omhelst een riant landhuis, een grote vrijstaande schuur met paardenstallen en inpandige garage, een vrijstaande garage, diverse bijgebouwen (of buitenstallen), een buitenpiste en rondom de woning een parkachtige tuin met een grote natuurvijver. Het gehele perceel, inclusief het weiland, is omheind en te betreden middels een tweetal automatisch, op afstand te bedienen, ijzeren toegangspoorten.

Woonhuis

Oorspronkelijk dateert het object van omstreeks 1940 maar in de jaren ’70 is het gehele object verbouwd en uitgevoerd in de huidige stijl. Vanaf 2019 is de woning aan de binnenzijde nagenoeg geheel gemoderniseerd en ook is er een riante serre met overkapping en buitenkeuken aangebouwd. De woning is voorzien van vloerisolatie, wandisolatie en dakisolatie. De gehele woning is tevens voorzien van dubbele beglazing waarvan een groot gedeelte van het dubbel glas is aangebracht in 2019.

De woning heeft een woonoppervlakte van: 384m²
Inhoud: 1473m³
Perceeloppervlakte: 05.81.60 Ha

Indeling

Begane grond
U betreedt de woning aan de straatzijde middels een mooie statige hal met schoonmetselwerk wanden, een tegelvloer, meterkast en een mooie gemetselde trapopgang. Een toiletruimte met lambrisering en een wastafel. Vanuit deze hal komt u in de luxe uitgevoerde en in 2019 geheel gemoderniseerde keuken. De zeer royaal opgestelde keukeninrichting heeft een landelijke uitstraling en is luxe uitgevoerd. Naast veel werk- en bergruimte beschikt de keukeninrichting over een inductiekookplaat met wokbrander, een vaatwasser, een oven en een dubbele spoelbak. Vanuit de keuken is er een kelder te bereiken.
De ruime en sfeervolle woonkamer is uitgevoerd met dezelfde natuurstenen vloer als de keuken. In de woonkamer is een mooie zandstenen schouw aanwezig met een pelletkachel. In het oog springen natuurlijk de robuuste eiken houten balken in het plafond. De woonkamer samen met de keuken heeft een totale oppervlakte van circa 88m².
Aan de achterzijde, direct grenzend aan de woonkamer is een mooie praktische serre / tuinkamer te betreden. Deze ruimte, geheel afgesloten middels grote schuifdeuren, beschikt over een houten vloer. Ook in deze ruimte bevindt zich een pelletkachel.
Vanuit de woonkamer is er een slaapkamer met badkamer te bereiken. Deze slaapkamer met een oppervlakte van circa 25m² beschikt over een houten vloer en stucwerk wanden. Ook deze slaapkamer is weer bijzonder sfeervol uitgevoerd en ingericht met o.a. vaste kasten. Direct aansluitend een badkamer (geheel vernieuwd in 2019) met een ligbad, een douchecabine, een toilet
een wastafel met meubel. De badkamer is uitgevoerd met vloerverwarming.
Vanuit de keuken is een portaal / bijkeuken / berging te bereiken. Deze ruimte beschikt over dezelfde natuurstenen vloer en vaste kasten. Vanuit dit portaal komt men in de tweede slaapkamer welke gelegen is op de begane grond. Deze ruime slaapkamer van maar liefst 30m² is voorzien van een tegelvloer (met houtmotief), stucwerk en schoonmetselwerk wanden. Deze ruimte kan eventueel ook prima dienst doen als kantoor- of werkkamer. Ook in deze kamer is een mooie schouw met een pelletkachel aanwezig. Ook is er vanuit de woonkamer een betegelde wasruimte aanwezig. Hier zijn de aansluitingen voor wasmachine en droger aanwezig.

Verdieping
Een overloop met plavuizen vloer. Vanuit deze overloop zijn er drie slaapkamers, de badkamer en een grote inloopkast te betreden. Slaapkamer 1 is ruim van opzet en beschikt over een laminaatvloer, stucwerk wanden en vaste kasten. De tweede slaapkamer beschikt eveneens over een laminaatvloer, houten delen wanden en houten delen plafond. De kamer is uitgevoerd met authentieke glas in lood ramen. Slaapkamer 3 is zeer ruim van opzet. Deze kamer heeft dan ook een totale oppervlakte van maar liefst 32m². Ook deze ruimte is voorzien van een mooie laminaatvloer, stucwerk wanden en houten delen plafond. Vanuit deze slaapkamer is een grote inloopkast te beterden met daarin een sauna.
De betegelde badkamer op de verdieping is praktisch ingericht met een mooie douche, een wandcloset en een badmeubel met wastafel. Ook hier is weer een vaste kast aanwezig.

Garage
Direct naast de woning gelegen bevindt zich een mooie en grote garage welke is opgetrokken in dezelfde stijl als de woning. In deze ruimte is de olie gestookte verwarmingsketel geplaatst. Het perceel is langs 2 zijden te bereiken middels een twee opritten welke zijn uitgevoerd met een tweetal automatische op afstand te bedienen toegangspoorten met gemetselde tuinmuren aan de straatzijde. Aan de voorzijde van de woning is een royale oprit aanwezig en aan de voorzijde van de schuur bevindt de oprit naar het verharde voorterrein.

Tuin
De tuin is rondom de gebouwen gelegen met aan de voorzijde en de achterzijde een verhard terrein. Naast de woning, deels aan de straatzijde, is een parkachtige kasteeltuin aangelegd met veel volwassen bomen en struiken en een grote vijverpartij met een eigen eilandje. Op het eiland staat een mooi, gemetseld prieel.

Schuur met paardenstallen en garage
Omstreeks 1989 is dit gebouw gebouwd in dezelfde robuuste bouwstijl als de woning en de garage. Dit gebouw met een totale oppervlakte van circa 304m², is geheel opgetrokken in metselwerk (spouwmuren) en uitgevoerd met een zadeldak met dakpannen gedekt. Aan de voorzijde van dit gebouw bevindt zich een inpandige garage, afsluitbaar met mooie houten deuren. Het middengedeelte, in gebruik als opslag en werkplaats is eveneens middels mooie grote houten deuren te bereiken. Het gedeelte in gebruik als paardenstal beschikt over 8 paardenboxen met daarboven een grote hooizolder.

Buitenpiste
Achter de schuur gelegen een buitenpiste van totaal circa 55m x 60m. Deze piste is geheel ommuurd met een gemetselde kasteelmuur.

Berging
Nabij het weiland gelegen een schuur / berging (voorheen in gebruik als paardenstal) opgetrokken in metselwerk en voorzien van een zadeldak met dakpannen gedekt.

Weiland
Achter de opstallen ligt het volledig omheinde weiland met een afrastering van 2 meter hoog. Dit weiland is ideaal voor het houden van paarden. Ook is hier een grote vijver met eiland en prieel aanwezig. Rondom het weiland staan bomen en struiken waardoor het gehele perceel is afgeschermd van de buitenwereld en totale privacy biedt.

Algemeen
– uniek object op een schitterende locatie op een perceel van bijna 6 hectare;
– veel ruimte zowel binnenhuis als buiten;
– vanaf 2019 is de woning aan de binnenzijde geheel gemoderniseerd en uitgevoerd met een serre / tuinkamer met buitenkeuken;
– het perceel heeft een agrarische bestemming.

Alle genoemde maten zijn conform meetinstructie NEN 2580.

Kaart

Plattegronden