Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Te koop
Tholenseweg 29 in Halsteren 4661 PB

Tholenseweg 29

4661 PB Halsteren, NL
Vraagprijs € 695.000,- k.k.
0165-302855

Kenmerken

Hoofdtype(n) Overig agrarisch Perceeloppervlakte 01 ha 06 a 45 ca
Lees meer

Omschrijving

Op een goed te bereiken lokatie net buiten de bebouwde kom van Halsteren en niet ver van Bergen op Zoom en Tholen gelegen een authentieke boerderijwoning met diverse bijgebouwen gelegen op een perceel van ruim 1 hectare. 

Dit object beschikt over een agrarische bestemming...
Lees meer

Omschrijving

Op een goed te bereiken lokatie net buiten de bebouwde kom van Halsteren en niet ver van Bergen op Zoom en Tholen gelegen een authentieke boerderijwoning met diverse bijgebouwen gelegen op een perceel van ruim 1 hectare. 

Dit object beschikt over een agrarische bestemming (Agrarisch aanverwant bedrijf) maar omzetting naar de bestemming woondoeleinden behoort eveneens tot de mogelijkheden. Informeer naar de mogelijkheden. 

De boerderijwoning is gebouwd omstreeks 1863, echter gedurende de jaren is deze woning volledig verbouwd en gemoderniseerd. In 2010 heeft de laatste grote verbouwing plaatsgevonden. Hierbij is het gehele dak van de woning vervangen en is de woning aan de binnenzijde nagenoeg geheel gemoderniseerd. De woning is dan ook voorzien van vloer-, wand-, dakisolatie en dubbele beglazing. De begane grond is tevens uitgevoerd met vloerverwarming. 
Nagenoeg is de gehele woning voorzien van kunststof kozijnen met dubbele beglazing en grotendeels rolluiken. 

Begane grond:
Een centrale gang met mooie plavuizen vloer, lambrisering en ijsselsteentjes wanden authentiek en een balken plafond. Vanuit deze gang is de keuken te betreden. Deze royale eetkeuken, met een oppervlakte van 22m² is voorzien van een tegelvloer, stucwerk wanden en mooi authentiek balkenplafond. De keukeninrichting, geplaatst in 2010, is uitgevoerd in een rechte keukenopstelling met o.a. een inductie kookplaat, afzuigkap, vaatwasser, koelkast en combi-magnetron. Aansluitend aan de keuken bevindt zich de woonkamer. Deze woonkamer heeft een oppervlakte van circa 30,5m² en is eveneens uitgevoerd met (dezelfde) tegelvloer met vloerverwarming. 
Aan de voorzijde van de woning een slaap-/ speelkamer. Deze kamer is uitgevoerd met behangwanden en balken plafond. 
Vanuit de centrale gang is de kelder te betreden met daarboven de opkamer welke in 2010 is verbouwd naar badkamer. Deze ruime, betegelde badkamer beschikt over een ligbad, inloopdouche, wandcloset en dubbele wastafel met meubel. 

Tussenhal met plavuizen vloer en toegang tot de bijkeuken / berging en een betegeld toilet. Vanuit het toilet is de (voormalige) badkamer te betreden. Vanuit de bijkeuken is een berging / technische ruimte te bereiken. 
In de bijkeuken zijn de aansluitingen voor wasmachine en droger aanwezig. 

Verdieping:
Een ruime overloop met laminaatvloer, 4 slaapkamers en een betegeld toilet. 
Drie slaapkamers hebben een oppervlakte van circa 25m² en één slaapkamer heeft een oppervlakte van circa 15m². Deze kamers zijn uitgevoerd met een laminaatvloer en gipsplaten plafonds met de authentieke kapspanten in t zicht. 

Zolder:
Middels een vlizotrap te betreden een open zolderruimte.


Berging:
Achter de woning gelegen een berging / schuur met een oppervlakte van circa 62m². Dit gebouw is gebouwd in 2005, opgetrokken in hout, betonplanken en profielplaten. 
Zadeldak met dakpannen gedekt.

BEDRIJFSGEBOUWEN

Tevens op het perceel aanwezig een drietal, geschakelde loodsen met een totale oppervlakte van circa 1263m². Alle loodsen zijn opgetrokken in steen en uitgevoerd met een zadeldak met golfplaten gedekt. 

Loods 1:
Gebouwd in 1974.
Opgetrokken in metselwerk wanden, staalconstructie en een vloer uitgevoerd in beton- en betontegels. Deze loods is uitgevoerd met twee schuifdeuren. 
In deze loods een inpandige garage. 

Loods 2: 
Gebouwd in 1975. 
Opgetrokken in metselwerk, staalconstructie en een betonvloer. Dit gebouw is in gebruik als werkplaats en is dan ook voorzien van een geïsoleerd dak, electrische overheaddeur en een vloeistofdichte betonvloer met vloerverwarming. 
Aan de voorzijde een inpandige garage, een kantoorruimte en een kantine met toiletgroep.

Loods 3:
Gebouwd in 1982.
Eveneens opgetrokken in metselwerk, staalconstructie en betonvloer. 
De loods is uitgevoerd met 2 schuifdeuren.

Overkapping:
Een overkapping met open front. Oppervlakte circa 8,5m x 40m = 340m². Deze overkapping is opgetrokken in hout. 

Voor de bedrijfsgebouwen ligt een groot verhard buitenterrein. Dit buitenterrein is verhard met beton, betonklinkers en betontegels. BESTEMMING:
Conform het huidige bestemmingsplan heeft het object de bestemming:
- Enkelbestemming: Bedrijf - Agrarisch verwant;
- Dubbelbestemming: Waarde - Cultuurhistorie - 1;
- Functieaanduiding: specifieke vorm van bedrijf - loonwerkbedrijf.

8.6.1 Wijziging naar andere vorm van agrarisch verwant of technisch hulpbedrijf
Burgemeester en wethouders zijn bevoegd de bestemming 'Bedrijf - Agrarisch verwant' te wijzigen teneinde een andere vorm van een agrarisch verwant of een agrarisch technisch hulpbedrijf toe te staan, mits wordt voldaan aan de volgende voorwaarden:
- aangetoond dient te worden dat er sprake is van een ruimtelijke en milieukundige verbetering;
- er mag geen opslag buiten de gebouwen plaatsvinden;
- de verkeersaantrekkende werking dient te zijn afgestemd op de feitelijke ontsluitingssituatie;
- een tweede bedrijfswoning, voor zover niet reeds aanwezig, is niet toegestaan;
- detailhandel is niet toegestaan behoudens voor zover zulks noodzakelijk is voor het op de bestemming gerichte gebruik;
- de verkeersaantrekkende werking dient te zijn afgestemd op de feitelijke ontsluitingssituatie;
- de wijziging mag niet leiden tot extra belemmeringen voor de bedrijfsontwikkelingen van de omliggende agrarische bedrijven;
- het woon- en leefmilieu van de omgeving wordt niet onevenredig aangetast;
 - er is sprake van een goede landschappelijke inpassing , waarvoor minimaal 10% van het bouwvlak wordt aangewend, die dient te worden aangetoond door het overleggen van een door het bevoegd gezag landschaps- en onderhouds - en beheerplan. de landschappelijke inpassing dient in het wijzigingsplan te worden vastgelegd door het opnemen van de aanduiding "specifieke vorm van groen - landschappelijke inpassing. er dient voor de landschappelijke inpassing te worden voldaan aan de vastgestelde Notitie Kwaliteitsverbetering Landschap Bergen op Zoom, die als bijlage behorende bij deze regels is opgenomen.
- de omvang van het bestemmingsvlak mag niet groter zijn dan 1,5 ha.

8.6.2 Wijziging naar wonen

Burgemeester en wethouders zijn bevoegd de bestemming 'Bedrijf', al dan niet ter plaatse van de aanduiding 'specifieke aanduiding - karakteristiek', met de op de verbeelding opgenomen aanduiding 'bouwvlak' te wijzigen in de bestemming 'Wonen' waarbij na bedrijfsbeëindiging de verbouw van een voormalige bedrijfswoning voor wonen kan worden toegestaan, met inachtneming van de volgende voorwaarden:
- het bedrijf (eventueel inclusief de nevenactiviteiten) is volledig beëindigd;
- de omvang van het nieuwe bestemmingsvlak voor 'Wonen' mag niet meer bedragen dan 5.000 m²;
- de bebouwde oppervlakte van de voormalige bedrijfswoning mag niet worden vergroot;
- de bestaande situering van de bebouwing mag niet worden gewijzigd;
- het bouwvlak dient te worden verkleind in overeenstemming met de na de sloop resterende bebouwing;
- de bebouwde oppervlakte van de vrijstaande bijbehorende bouwwerken mag niet meer bedragen dan 100 m² per woning; hiertoe vindt sloop van overtollige gebouwen plaats;
- in afwijking van het bepaalde onder f mag, ter stimulering van sloop van overtollige bebouwing, bij sloop van voormalige bedrijfsbebouwing de oppervlakte aan bijbehorende bouwwerken tot een maximum van 200 m² worden vergroot, met dien verstande dat per 100m² vergroting van de toegestane oppervlakte aan bijbehorende bouwwerken telkens mininmaal 300 m² legaal opgerichte bedrijfsbebouwing dient te worden gesloopt, met dien verstande dat sloop van cultuurhistorisch waardevolle gebouwen en monumentale gebouwen niet is toegestaan;
- de verkeersaantrekkende werking dient te zijn afgestemd op de feitelijke ontsluitingssituatie;
- het gebruik mag niet leiden tot extra belemmeringen voor de bedrijfsontwikkelingen van de omliggende agrarische bedrijven;
- het woon- en leefmilieu van de omgeving wordt niet onevenredig aangetast;
- er is sprake van een goede landschappelijke inpassing , waarvoor minimaal 10% van het bouwvlak wordt aangewend, die dient te worden aangetoond door het overleggen van een door het bevoegd gezag landschaps- en onderhouds - en beheerplan. De landschappelijke inpassing dient in het wijzigingsplan te worden vastgelegd door het opnemen van de aanduiding "specifieke vorm van groen - landschappelijke inpassing. Er dient voor de landschappelijke inpassing te worden voldaan aan de Notitie Kwaliteitsverbetering Landschap Bergen op Zoom en de Verordening Ruimte,
- de wijziging mag niet leiden tot een onevenredige aantasting van de in 8.1 omschreven waarden;
-  de regels van de bestemming 'Wonen' worden van overeenkomstige toepassing verklaard.

INFORMEER NAAR DE MOGELIJKHEDEN.
Algemeen Aanmelding In verkoop genomen Hoofdtype(n) Overig agrarisch Type onderneming Overig agrarisch Opstallen Opslag Oppervlakte: 440 m²; bouwjaar: 1974 Werkplaats Oppervlakte: 350 m²; bouwjaar: 1975 Opslag Oppervlakte: 400 m²; bouwjaar: 1982 Overdracht Status Beschikbaar Vraagprijs € 695.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Oppervlakte Perceeloppervlakte 01 ha 06 a 45 ca Huiskavels 01 ha 06 a 45 ca Woonruimte Oppervlakte woonkavel 01 ha 06 a 45 ca Aantal bedrijfswoningen 1 Inhoud 1283 m³ Onderhoud binnen Goed Onderhoud buiten Goed Bouwjaar 1863
Route van naar Tholenseweg 29, 4661 PB Halsteren

Reageer op objectPersoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.